top of page
Zoeken

We gaan beginnen....

Tussen alle media aandacht door gaat mijn eigen leven ook gewoon door. Mijn leven samen met mijn vriendin en onze grote kinderwens.

Wij zijn dan ook gisteren bij onze fertiliteitskliniek geweest om het plan en tijdslijn af te stemmen voor het aankomende ICSI traject. Een traject waarvan wij beiden weten dat het een behoorlijke lichamelijke en geestelijke impact zal hebben. Lichamelijk vooral voor mijn vriendin door alle medicatie en geestelijk voor ons beiden, omdat we moeten proberen niet te vervallen in de gedachten "ja maar, wat als...?"

Ik merk aan mijzelf dat dat nu al moeilijk is en dat die gedachten alweer aanwezig zijn. Wegstoppen heeft geen zin, want je mag er best bij stilstaan en dat is exact wat ik de komende tijd ga doen. Ik ga juist denken "ja maar, wat als...?". Waarom zou je denken? Waarom zou je jezelf die gedachten toelaten? Omdat ze heel belangrijk zijn. Ze helpen je om de boel te relativeren, althans bij mij wel. Ze helpen mij om er nuchter en vanaf een afstand naar de situatie te kijken, alsof ik het niet zelf ben die het traject doorloopt. Zo kan ik voor mijzelf bepaalde scenario's bedenken en de uitkomst ervan relativeren en op voorhand al ingesteld zijn op welke uitkomst dan ook. Dat helpt mij om de boel onder controle te houden en de rust te vinden die ik nodig heb in het hele traject. Probeer het eens, het helpt echt.


Maar niet alleen voor mijzelf, maar vooral ook voor mijn vriendin. Voor haar moet alles zo soepel mogelijk gaan verlopen en ik zal ervoor zorgen dat het ook zo gaat. Ondersteun haar in alles wat nodig is ook al zal ze af en toe compleet anders reageren dan ik gewend ben, maar dat komt dan waarschijnlijk door de medicatie. Dat dat zal gaan gebeuren is een aanname van mij, maar ik kan er maar beter klaar voor zijn.

Eindelijk is het dan zover en mogen we eind mei / begin juni gaan starten met het ICSI traject. Ik ben er klaar voor!


Gelukkig hebben wij een ook prima coach tot ons beschikking mochten we daar behoefte aan hebben. Zij kent het klappen van de zweep en is in staat om in dit soort situaties, stress rondom zwangerschap en de (nog niet vervulde) kinderwens te reduceren. Soms is het gewoon nodig om eens van je af te praten tegen iemand anders en die er een ander licht op te laten schijnen. Niets om je voor te schamen en zeker aan te raden. Neem eens een kijkje op haar site, wellicht kan het helpen. Haar naam is Nina Rang en is de coach achter de website https://www.zograageenbaby.nl/


Nogmaals, ik ben klaar voor het komende traject!


617 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het gaat gebeuren!!

Al lange tijd ben ik samen met mijn vriendin aan het proberen om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Alle onzekerheden die de miskramen met zich meebrachten zijn nog steeds aanwezig, maar het

Vergeten miskramen

Hoe meer de tijd na een miskraam wegebt hoe meer ik het idee heb dat ik de miskramen zal gaan vergeten. Iets wat ik helemaal niet wil, maar langzaamaan steeds meer naar de achtergrond verdwijnt en toc

(Vergeten) Vaderdag

Het is de tijd van het jaar waar ik een jaar geleden nog niet over nadacht dat deze dag mij meer zou doen dan ik eigenlijk had verwacht. Vaderdag Die ene dag in het jaar dat je je vader in het zonnetj

Comments


bottom of page