top of page
Zoeken

(Vergeten) Vaderdag

Het is de tijd van het jaar waar ik een jaar geleden nog niet over nadacht dat deze dag mij meer zou doen dan ik eigenlijk had verwacht.


Vaderdag


Die ene dag in het jaar dat je je vader in het zonnetje zet of als vader zijnde in het zonnetje gezet wordt. Dat je denkt "goh, wat een mooie tekening, not!", maar dat je weet dat ie met veel liefde gemaakt is en dat meer betekent dan het gevoel dat je hebt dat jezelf niet vindt lijken op dat poppetje met harkhandjes. Het ontbijtje op bed van die kleine gup en die dan even lekker bij je kruipt om de vers geperste jus d'orange om te kiepen.

Dat is een beeld wat ik, nu vaderdag nadert, steeds duidelijker in mijn hoofd af zie spelen. Deze emotie vind ik lastig. Is het verdriet, boosheid, frustratie, gevoel van onmacht? Ik weet het niet zo goed, het is van alles wat denk ik. Gelukkig heb ik een lieve vriendin die vast wel dat glas verse jus d'orange om wil kiepen op bed. Ook gezellig. Maar, toch liever door zo'n kleine gup. De emoties zijn er nu juist omdat de uitgerekende datum van de eerste zwangerschap dichterbij komt, dat zou namelijk 6 juli geweest zijn. Alles had er zo anders uit gezien als die zwangerschap goed was verlopen, maar het mag niet zo zijn. Helaas.


Weet je, speciaal voor mezelf (en voor alle andere vergeten vaders) doop ik de dag vóór vaderdag, dit jaar zaterdag 19 juni, om tot Vergeten Vaderdag!!

Op Vergeten Vaderdag sta ik bewust even stil bij wat er had kunnen zijn en maak ik mijn eigen ontbijtje (ook voor mijn vriendin natuurlijk) en misschien maak ik ook wel een mooie tekening die dag.


De afgelopen tijd heb ik met veel mensen gesproken en die zeiden allemaal dat de Vergeten Vader een ontzettend mooi en noodzakelijk initiatief is. Vandaar dat ik ook bewust wil stilstaan bij de Vergeten Vaders door deze dag om te dopen tot Vergeten Vaderdag.

Met de mensen die ik sprak hierover kwam eigenlijk steeds één ding naar voren en dat is dat het zo belangrijk is om te (blijven) praten hierover. Het helpt je zaken anders te zien, het geeft je lucht en je zorgt voor begrip bij jezelf en je gesprekpartner. Het kan natuurlijk ook helpen om je relatie goed te houden of zelfs weer beter te maken. Allemaal omdat je dingen bespreekbaar maakt voor jezelf en misschien ook met je partner.

Omdat ik dit zo belangrijk vind ben ik eens gaan praten met mijn eigen coach of ik samen met haar hier iets voor kon doen voor alle vergeten vaders en ook voor jullie partners. Samen met haar is het onderstaande tot stand gekomen en mag ik jullie van haar dan ook aanbieden.


Speciaal aanbod voor vergeten vaders:

Het meemaken van een miskraam is niet niks. Dat kindje dat je al helemaal voor je zag, gaat er ineens toch niet komen. Voor veel vrouwen is het een levensgebeurtenis die traumatisch kan zijn en als partner sta je aan de zijlijn: machteloos en ook verdrietig, voor jezelf en voor haar. Dubbelop. Het verwerken van een miskraam kan lucht geven en het verdriet kan minder worden. Ik heb samen met Nina Rang een speciale miskraamverwerkingssessie gemaakt die online te volgen is, in eigen tijd en tempo. Hiermee wil ik iedereen die veel last heeft van emoties rondom een miskraam helpen om dit de juiste plek te geven.

Dus wil jij het verdriet van je vriendin/vrouw helpen verlichten? Dan kun je gebruik maken van 50% korting, speciaal voor vergeten vaders, en haar de miskraam laten verwerken of natuurlijk samen verwerken.

Vaak is dat ook een mooi moment om samen als partners even inhoudelijk aandacht te besteden aan wat er gebeurt is.

De kortingscode is DVV2021 en door op deze link te klikken kun je deze verzilveren: https://www.onlineprogramma-zograageenbaby.nl/purchase/order-id/321074/ .

Wil je meer info over Nina Rang en haar coaching? Check dan www.zograageenbaby.nl


498 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het gaat gebeuren!!

Al lange tijd ben ik samen met mijn vriendin aan het proberen om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Alle onzekerheden die de miskramen met zich meebrachten zijn nog steeds aanwezig, maar het

Vergeten miskramen

Hoe meer de tijd na een miskraam wegebt hoe meer ik het idee heb dat ik de miskramen zal gaan vergeten. Iets wat ik helemaal niet wil, maar langzaamaan steeds meer naar de achtergrond verdwijnt en toc

Stomme emoties, jullie mogen er zijn.

Door alle landelijke media aandacht rondom De vergeten vader was ik mijzelf een beetje vergeten dit keer. De confrontatie met de miskramen, de foto's en de daarbij behorende emoties van die momenten t

Comments


bottom of page